tamarawall

Jag är född i Schweiz till en dansk mamma och israelisk pappa. Jag pratade engelska hemma, franska på stan och tyska i skolan. Jag gick i en liten Waldorfskola som var till för medarbetarnas barn i en Antroposofisk by för människor med olika utmaningar. Nu i efterhand förstår jag att där fanns också människor med autism. Där lärde jag mig det självklara att bemöta alla människor med respekt och kärlek.

Jag utbildade mig till klassisk violinist. Det föll sig naturligt med tanke på att min pappa var klassisk musiker av mycket hög rang. Senare bodde jag fyra år i Paris där jag studerade teater, min stora passion, och undervisade fiol.

I ett år bodde jag sedan i England innan jag flyttade till Sverige för att gifta mig. Efter sju veckor kunde jag tillräckligt med svenska för att jobba som vårdbiträde och sedan som vikarie på Kommunala Musikskolan i Uppsala i fiol, piano, blockflöjt och musikundervisning i skolan.

Eftersom kommunala musikskolan inte ville erkänna min utbildning från Musikkonservatoriet i Lausanne som likvärdig den svenska utbildningningen bestämde jag mig för att starta eget och ge privata lektioner. Det gjorde jag med framgång samtidigt som jag höll musik grupper på olika förskolor runtom i Uppsala och omnejd.

I fyra år utbildade min man och jag mig i Source Breathwork (en fördjupning av frigörande andning) med Binnie A. Dansby i Danmark. Min man och jag har givit helgskurser i varmvattenandning och tagit emot klienter under flera års tid.

Min man och jag har ger en kurs i praktisk pedagogik tillsammans sedan 1990.

1994 fick vi vårt första barn av tre, som jag här kallar för Sascha. Att ta hand om barnen och deras speciella behov har så småningom blivit en heltidssyssla för mig. Efter 6 år av intensiv Son-Rise träning så har jag fokuserat på att få vardagen att fungera på ett harmoniskt sätt. Nuförtiden handlar mitt liv om att vara så närvarande som möjligt med det som sker i familjen, att lyssna och följa min intuition och bemöta mina behov och alla andras behov med kärlek och acceptans. Mitt jobb är att vara till stöd för andra föräldrar och lärare som jobbar med barn med olika former av autism.

Vad jag har lärt mig om barn med autism.
Som du märker så skriver jag inte autistiska barn men barn med autism därför att det ska bli tydligt att det inte är en slutgiltig diagnos. Nu för tiden finns det många föräldrar som lyckas få sina barn med autism att bli antingen helt som typiska barn eller mycket mer socialt kompetenta än de var från början.

item3
item2a

Hem

Om barn med autism

Atypisk autism

Konsultationer & föredrag

Om mig

Böcker jag har läst

Min resa som mamma

Saschaprogress diaries

Länkar

Kontakt